Jeugdcriminaliteit

Afstudeeropdracht

Academie voor sociale studies.

 

Annelies Bloem.

Annelies Bloem is op 1 februari 1984 geboren in Sneek. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze een baan wilde in de hulpverlening. Ze begon daarom in september 2000 met de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) aan de Friese Poort in Sneek. Na een tweetal stages in de gehandicaptenzorg en een `proeve van bekwaamheid´ over hechtingsproblemen bij verstandelijk gehandicapten behaalde zij in juni 2004 haar diploma.

Annelies wilde zich als hulpverlener verder ontwikkelen en besloot aan de Hanze Hogeschool in Groningen te starten met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).

Tijdens deze studie kreeg Annelies meer interesse in het werken met andere doelgroepen. Zij zag een uitdaging in het werken met jongeren en besloot voor haar stage te solliciteren bij de afdeling strafzaken van de Raad voor de Kinderbescherming in Groningen. Hier werd zij aangenomen als stagiaire voor een periode van 10 maanden. In deze stage vond Annelies de uitdaging die zij zocht, toen ze werd gevraagd om in de zomerperiode te blijven werken was zij dan ook zeer enthousiast. Toen bleek dat ze voor langere tijd mocht blijven besloot ze de studie SPH in deeltijd af te ronden. Tijdens het afstuderen is zij nog steeds vol enthousiasme werkzaam als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming.

 

Terug naar de beginpagina