Jeugdcriminaliteit

Afstudeeropdracht

Academie voor sociale studies.

 

Marion van der Laan.

Marion v/d Laan is op 3 maart 1976 geboren te Veendam. Een aantal jaren geleden heeft ze als schoonheidsspecialiste gewerkt en heeft ze een half jaar in Spanje gewoond. Na haar avontuur in Spanje is ze als bedrijfsleider bij een schoenenzaak aan de slag gegaan.

 

Ze is gaande weg erachter gekomen dat ze niet in deze sector door wilde gaan. Haar hart ligt meer in het begeleiden van mensen die er alleen niet uitkomen. Het heeft haar altijd ge´nteresseerd om met jongeren te gaan werken, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen.

In september 2003 is Marion met de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) aan de Hanzehogeschool te Groningen gestart. Tijdens haar studie is ze als stagiaire aan het werk gegaan op een crisis groep voor jongeren van 12-18 jaar bij de organisatie Base Groep.   

 

Na haar stage is ze als pedagogisch medewerker op dezelfde crisis groep gaan werken en ondertussen heeft ze een jaarcontract gekregen. Naast haar studie werkt ze 28 uur per week op de crisis groep. Ze werkt met veel enthousiasme en toewijding aan de verbetering van een betere leefsituatie voor deze doelgroep. In de toekomst wil ze graag met gezinnen werken.

 

Terug naar de vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar de beginpagina